05 juni 2009

Mönster

Bland trista nyheter om flygkrascher, fel vrakdelar, hur det kommer att gå för det eller det andra partiet i valet, och en hel del sport (vilket tydligen ska vara intressant säger dom...), hittar jag en artikel som får mig att undra om jag såg rätt.. Någon som heter Hannah Graaf (ibland är jag så otroligt kass på populärkultur) har inrett ett rum för sin kommande dotter i vad hon kallar "en orgie i rosa".

Varför gör föräldrar fortfarande så? Evolverar baklänges driven av en romantisk idé till något förflutet, en tid där det var tydligt att pojkar skulle leka med små bilar och mekano och flickor med dockor och små te-serviser, en tid där mamma stod och väntade med groggen när pappa kom hem från en hård dag på jobbet, en tid när mamma var lycklig för att hon lyckats charma Arnold, han är ju så driven och framgångsrik. Visst hade han en tendens att bli lite våldsam när han drack på helgerna, men han bad ju alltid om ursäkt, och det verkade ärligt..
Han hade ju i alla fall den nyaste bilen i hela villakvarteret. (och alla var gröna av avund).

Stackars barn..

4 kommentarer:

Anonym sa...

"Evolverar baklänges" Snälla du, sväng dig inte med begrepp för att få till en poäng du inte ens behärskar. Att en mamma köper rosa till sin dotter är väl inte ett världsproblem. Ni genusförespråkare är betydligt värre som analyserar alla era inköp istället för att köpa något som ni tycker om. Jag tycker verkligen synd om er små människor som engagerar er mer i andras åsikter än att själv föra en vettig.

Unknown sa...

Aj då.. Jag klev visst på en öm tå där?

Tack för kommentaren ändå.
Alla åsikter är välkomna.

Anonym sa...

men jösses. du tog inte i aningen för mycket nu tog du? från en mamma som köper rosa till sin dotter till en mamma som blir slagen av sin man? skulle de två ha en koppling? kom igen.. och angående rosa till flickor och blått till pojkar. Låt varje förälder välja själv! Barnet väljer nog vad den själv vill sen ändå. oavsett om den hade ett rosa/blått/grönt/svart barnrum. hur orkar du bry dig?

Isa sa...

Du där uppe: Hur orkar du INTE bry dig?
Och du högst upp: Att köra det blått/rosa spåret ÄR ett världsproblem!
Sluta upp med det där att "välja själv" utan börja med att "välja med ansvar"! Er ignorans motverkar jämställdheten!