27 april 2009

Drougge (uppdatering)


Kul att höra att Drougges initiativtagande har fungerat bra.
(läs hela artikeln HÄR)

Det här är i och för sig inget nytt, i dator/programmeringsvärlden har det funnits "shareware" i mer än tio år. Och något ramaskri från programmerare har vi ju inte hört..
Det ska i så fall vara de mycket stora företagen såsom Adobe, som anställer programmerare.
Men de som verkligen programmerar (skapar), har insett att framtiden är att dela med sig och att ju bättre saker man skapar, desto mer villig blir allmänheten att betala för det du skapat.
(och det funkar!!)

Är det bara jag som ser en trend här?
Jag ser det lite som att vi är på väg mor en fungerande jämnvikt.
Som jämförelse kan vi ta IT-bubblan, eller den färskare finans-bubblan som sprack för att den är byggd på en massa luft. Saker blåses upp och intressenter får saker att se större ut än vad dom egentligen är.
Skivbolag bland annat har gjort detta i åratal. Och de har lyckats, för det är väldigt få som verkligen vet hur ett skivbolag fungerar, och det rör så få. Visst gör dom en del för artisten som artisten kanske inte skulle kunna fixa själv eftersom skivbolaget har fler trådar att dra i..
Men.. Med teknikens hjälp (internet, osv - ja, inklusive fildelning..), så har nu artisten själv mycket av dessa trådar tillgängliga.
Och vips.. Mycket av vad skivbolagen gjort hittills behövs inte längre.
Det är en ny tid.

Balansen är på väg tillbaka. Med information blir det svårt att förvränga sanningen till sin egen fördel. Med information och kommunikation tvingas även den oärlige till ärlighet.

Viva Le Revolución!

Inga kommentarer: