14 februari 2009

Fisksoppa

Efter att ha gjord fond på räkskal häromdagen, (läs om det HÄR), så var det dags att göra soppa på fonden.
Här kommer steg för steg instruktioner på hur soppan gjordes (som blev riktigt smarrig):

Smält lite smör i en kastrull.
Hacka och bryn en liten gullök i smöret.







Häll på ca. 3 dl av räkfonden.

Låt det puttra lite.






Häll på ca. 3 dl vitt vin.
(jag använde ett relativt billigt chilenskt vin på tetra - isla negra)

Puttra vidare ett par minuter.




Stavmixa ihop allt så löken "blandas" in med vätskan.







Häll i 3 dl vispgrädde.

(nyttigt och gott)

Mer putter..




Kapa upp fisken i lagom stora bitar så en bit får plats i skeden när du äter ungefär.
(bitarna på bilden är inte skurna än)

Jag använde pollockfiléer.
(under 15 spänn för 400g fruset på konsum)



Låt allt stå och koka ihop sig några minuter tills fisken är genomkokt.

Häll i en ett par matskedar frusen dill ett par minuter innan servering.

Mums..

Inga kommentarer: